Logo Image

Wat een koude-bad je zoal leren kan

16.12.2021

Leestip vooraf: Afgelopen dagen is mijn metgezellenlijst (oftewel mijn e-maillijst 😉 ) sterk uitgebreid met mensen die me ook volgen op sociale media. Aan hen wil ik zeggen dat ik bepaalde berichten die ik deel op sociale media ook deel via deze weg omdat heel wat metgezellen van mij ervoor kiezen om geen tijd en energie te besteden aan sociale media. Ik kan hen hier uiteraard geen ongelijk in geven. Sommigen hebben hier zelfs afscheid van genomen na advies van mij ;). Als je mij wel volgt en ook op mijn metgezellenlijst staat, zal je dus af en toe hetzelfde zien passeren zoals het onderstaande schrijfsel. Ofwel kan je dus één van de twee skippen, ofwel zie je het als herhaling die ook zijn werk doet :). Posts die je ook terug vindt op mijn sociale media benoem ik meestal als ‘schrijfsels’ in de titel van mijn mail. Langere teksten die ik meestal niet integraal via sociale media deel (ik link er wel naar) noem ik meestal blogs.

Momenteel ben ik, zoals je wellicht merkt, vrij aanwezig/zichtbaar. Evengoed zijn er periodes waarin je me bijna niet hoort. Er zit hier dus geen ‘plan’, structuur of regelmaat achter. Ik leef nu eenmaal op de ‘golven’ van het leven, of liever in flow met het leven, hoe dat leven er ook uit mag zien.

Je kan al mijn blogs terug vinden via deze link.

De videoreeks ‘Aan het Licht’ waarbij ik telkens mijn licht werp op een aspect van deze crisis bestaat intussen uit 25 video’s. Deze vind je allemaal terug via deze link. Deel gerust met mensen die hier steun, herkenning, bewustwording en inzicht uit kunnen halen.

Terug naar ‘de orde van de dag’ nu :). Wat ik dus enkele dagen geleden, maandag 13 december om precies te zijn, deelde:

Ondanks het feit dat het me telkens zo goed doet, was het alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een koude-bad nam. Deze ochtend besliste ik om mijn lichaam en geest die weldaad nog eens ‘cadeau’ te doen . Zes minuten helemaal ondergedompeld in water van 8,3 graden. Een cadeau? Ja, wat zit ik hier na te genieten! Ik voel letterlijk hoe een boost dit geeft aan geest en lichaam. En aan mijn immuniteit 😉

 

Gek toch, dat we vaak ‘moeite’ moeten doen om iets wat ons zo goed doet. Ik zet ‘moeite’ bewust tussen aanhalingstekens omdat dat woord eigenlijk niet klopt. Het gaat niet om moeite, maar om een keuze. Waarom heb ik afgelopen weken niet gekozen voor een weldoend koude-bad? Omdat ik telkens koos voor mijn comfort warme douche. En dat terwijl een koude-bad me nadien zoveel meer ‘comfort geeft.

Kiezen en ernaar handelen. Zo simpel is het eigenlijk. Zelfs dat koude water ingaan is helemaal niet moeilijk eens de keuze gemaakt.

Ik ga nu op een heel andere manier dat water in dan dat ik dat als jongere zou hebben gedaan. Als jongere, jong volwassene en startend ondernemer heb ik veel bereikt op wilskracht. Dit heeft zijn nut gehad en ik ben hierin en hierdoor gegroeid tot wie ik nu ben. Maar ik voel dat de tijd van presteren op wilskracht al een tijd voorbij is. Alles wat ik nu ‘presteer’ is vanuit flow, vanuit verbinding met mezelf en met het leven. Alles wat ik ‘in de wereld zet’ gebeurt heel organisch. En dat is een zalig gevoel. Gedaan met in overdrive gaan of op stress functioneren, mijn lichaam laat dat zelfs niet meer toe. Dat voelt heel krachtig.

Ook dat koude water ga ik niet in vanuit wilskracht. Voor ik erin ga, warm ik me niet op, ik sta niet te springen, met mijn armen te zwaaien of bepaalde ademhalingsoefeningen te doen (ik ontken hiermee niet het nut of de waarde hiervan voor anderen). Ik beslis gewoon om erin te gaan. Ik doe mijn kleren uit en stap rustig in het water met de focus op mezelf, met de mindset dat dit heel deugddoend is en vanuit de acceptatie dat het water koud is. Vanuit die acceptatie voelt het water al veel minder koud. Wanneer je echter tegen iets vecht, maak je het sterker.

Een koude-bad nemen geeft me dus veel meer dan de fysieke en mentale weldaad. Het is voor mij een zeer sterke, krachtige manier om alle weerstand los te laten, om de koude buitenwereld de koude buitenwereld te laten zijn en om hierbinnen helemaal in verbinding te zijn en te blijven met mezelf. Van hieruit leef ik mijn leven. Van hieruit maak ik mijn keuzes.

Heeft die ‘koude buitenwereld’ een grote impact op jou? Is het voor jou een uitdaging om dicht bij jezelf te blijven of om evenwichtig te blijven staan in je keuzes in relatie tot de buitenwereld? Of wil je gewoon wat bijtanken met vertrouwen, energie en verbinding? Wees dan welkom komende zaterdag 18 december van 13u30 tot 16u30 voor de live coach sessie in kleine groep. Meer info en inschrijven kan via deze link. Vorige sessies werden al heel waardevol ervaren. Drie uur bleek niet voldoende te zijn waardoor we er nog een ‘extra-time-uitzending’ aan hebben gekoppeld 😉

Warme, verbindende, vertrouwens-volle groet,

Barbele
Op de ‘keuze-kalender’

Zaterdag 18 dec 2021 |Coaching vrij in onvrije wereld |13u30-16u30 | max 10 deelnemers |40 euro
Maandag 20 dec 2021 |Webinar van in de knoop naar uit de knoop | 9u30 en 18u | 90 min | Gratis
22 januari 2022 | Start groeiroute |5 groeidagen + 90 dagen integratie via kompas-voor-onderweg-app
31 januari 2022| Route Energy | 9u-18u30 + 90 dagen integratie via kompas-voor-onderweg-app
10 – 14 februari 2022 | Winterroute | Frankrijk | Lanceerprijs : 990 euro

In de kerst- en nieuwjaars-shop
Over-leven-s-pakket | pakket ter waarde van 206 euro tijdelijk aan 110 euro, incl btw en verzending
Ik-sta-op-mijn-strepen-kousen | tijdelijk aan 11 euro per paar ipv 15
Ik ben een gelukzak | 22 euro
Boek Leven is simpel | met heel relevante inhouden in deze tijden |24 euro
90 Onderwegwijzers | een coach in een doosje | 90 euro

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

14.04.2024

Comfortabel oncomfortabel

Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

Lees meer

Lees meer

29.02.2024

Tijd om het even te hebben over tijd?

Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

Lees meer

Lees meer

19.02.2024

Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

Lees meer

Lees meer