Logo Image

Zon of schaduw?

11.03.2015

Ook al genoten van de zon afgelopen dagen?

Zondag heb ik de hele dag in de Mens Sana tuin gewerkt. Ik keek er naar uit. Met mijn handen in de aarde zitten, op mijn hurken dicht tegen de grond, buiten, in de natuur, in de zon,…. Ik heb hier deugd van. Ideaal om mijn hoofd helemaal leeg te maken. Ik begon met heel veel goesting. Er was veel werk en hoe meer je bezig bent, hoe meer werk je ziet…. Ken je dat gevoel? Alle grassen snoeien, onkruid, blaadjes, algen uit de vijver scheppen…. Ik betrapte me erop dat ik op de duur meer aan het kijken was naar hoeveel er nog moest gedaan worden dan naar wat er al gedaan was. Ik besefte dat deze kijk me belette ervan te genieten.  Zonde… Ik koos er heel bewust voor bezig te zijn met wat ik bezig was. In het nu.  En te kijken naar wat al gedaan was en hiervan te genieten. Ik legde mezelf geen druk op en dacht ‘het is al goed zo’, al wat nog gedaan wordt, is mooi meegenomen. Gewoon mijn kijk veranderen zorgde voor een totaal andere beleving. Ik had een super zondag. Zo ‘werken’ gaf me energie. Ik heb zelfs nog al de ramen en ons huis gekuist. Was ook wel nodig, want ons huis en Mens Sana deden afgelopen weekend dienst als kampterrein voor het chiroweekend van Servaas, mijn broer, en zijn ‘sloebers’… En ook hier speelt je ‘kijk’ 20 kinderen en leiding in je huis, …. ofwel hoor je lawaai, zie je vuil, …. en wordt je energie geroofd,… Ofwel hoor je kindervreugde en zie je energie, leven, enthousiasme,… en krijg je energie…

 

 

Meer en meer besef en ervaar ik hoe bepalend je ‘kijk’ is in alles! De omstandigheden die stress of symptomen veroorzaken kan je vaak niet veranderen, maar je kijk ernaar wel. Alles in perspectief leren plaatsen verandert jouw waarneming én de beleving van je ‘probleem’. Het zijn niet de gebeurtenissen op zich die je stress geven, maar je persoonlijke waarneming of interpretatie.  De impact van stress op je lichaam wordt bepaald door jouw reactie op de gebeurtenissen. Je denken heeft dus een uiterst grote invloed op je emoties. Je voelt jezelf naargelang wat je denkt. Het goede nieuws is dat je hier zelf een heel grote invloed op hebt.

Je kijk is zeer bepalend in elk genezingsproces, zowel fysiek, emotioneel als mentaal.

‘Niets is goed of slecht op zich, het is de gedachte die het hem doet’, schreef Shakespeare terecht.

En ook Einstein kende de kracht van gedachten!

Wist je dat we 40 tot 90 000  gedachten per dag hebben? 98 % zijn exact dezelfde als die van gisteren. Daarom creëren we dag in dag uit hetzelfde.  Jouw lichaam gelooft elke gedachte die je denkt. Het maakt geen verschil tussen de ‘realiteit’ en wat jij denkt. Je huidige ‘toestand’ is niets anders dan de manifestatie van jouw gedachten en ervaringen uit het verleden. We creëren dus zelf onze realiteit, onze gezondheid. Deels bewust, grotendeels onbewust….

Je gedachten doen ertoe! Kies bewust of je de zon of schaduwzijde ziet!

Bewustwording is dé sleutel. Mensen bewust maken, raken, triggeren, in beweging brengen,…. Dat is het doel van Mens Sana.

Barbele

Facebook Logo Logo Image

Bedenksels (7)

 • Hubert says:

  DANK U & PROFICIAT voor uw wijze woorden. Aansluitend op je blog las ik ook Luc. 12 vers 23 tot 29.

 • Debby says:

  zo waar!

 • Inge says:

  Lieve Barbele, leuk telkens jouw blog te mogen lezen en jouw positieve gedachten en energie te laten inwerken. Je woorden doen deugd en maken me we weer wat bewuster!
  zonnige groet
  Inge

 • Celine says:

  Mooi, Barbele!
  Dank je voor de herinnering
  Veel liefs van bij ons,
  Celine

 • Lynn says:

  Heb dat al geweten, maar weer vergeten. Thanks for the reminder!

  • Barbele says:

   Ik zeg het hier vaak dat ik mensen niets nieuws leer, alleen maar her-inner aan wat je al weet.

 • Lees meer

  Lees meer

  14.04.2024

  Comfortabel oncomfortabel

  Lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Ik mocht intussen prachtige routes mee-maken, ben ‘

  Lees meer

  Lees meer

  29.02.2024

  Tijd om het even te hebben over tijd?

  Heb je wat priori-tijd voor een stukje over tijd op deze 29ste februari? Een ‘extra-time’ da

  Lees meer

  Lees meer

  19.02.2024

  Pocast over spiritualiteit, new age en geloof

  Terug van een weekje bergen, zon en sneeuw. Het heeft mij en ons goed gedaan. Onderweg terug naa

  Lees meer

  Lees meer