Logo Image

Als je uw hondendrol nu niet meteen meeneemt…

11.06.2014

Als ik ’s morgens met Annabel naar school stap, passeer ik reeds enkele dagen volgende ‘mededeling’…

‘Als je uw hondendrol nu niet meteen meeneemt is dat geen probleem…

– ik geef je er dan eens goed van langs’ zegt type 8

– ik ruim hem dan zelf wel op om problemen te voorkomen’ zegt type 9

– ik breng de politie dan op de hoogte’ zegt type 1

– ik doe hem dan wel weg voor je omdat ik weet dat je dat zal appreciëren’ zegt type 2

– ik leg er dan 10 voor jouw deur’ zegt type 3

– ik zal me gewoon slecht voelen en humeurig lopen en daar moet je dan maar mee kunnen leven’ zegt type 4

– ik zoek dan op wat de te nemen stappen zijn om dit op te lossen’ zegt type 5

– ik vraag aan mijn verzekeringsmakelaar wat ik hier mee moet doen’ zegt type 6

– ik neem onmiddellijk mijn schop en  ruim dit op, weer een nieuwe ervaring bij’ zegt type 7

Zullen we er komen denk je als we vanuit ons EGO blijven denken, voelen en handelen? Wist je dat meer dan 95 % leeft vanuit zijn verdedigingsmechanismen, vanuit zijn EGO?

Wil jij in de spiegel kijken en inzicht krijgen in jouw EGO-lagen? Wil je je hiervan vrij maken om weer helemaal te leven vanuit wie je echt bent? Wil je een ander leren begrijpen hoe die zichzelf begrijpt? Je bent welkom op de route Selfmanagement voor professionelen of de route ont-wikkel jezelf voor particulieren. Wie weet kom je dan te weten welk type persoonlijkheid de auteur van het bordje langs de weg is…

Van harte, Barbele

Meer lezen over hoe we van elkaar verschillen?

Feeststress

Stapelverliefd

Facebook Logo Logo ImageBedenksels (4)

 • Kompas-blog says:

  […] Als je je hondendrol nu niet meteen meeneemt… […]

 • Wouter says:

  Toftof, weeral woensdag, blogdag, leuk om even te mijmeren en dingen te zien, bedenken, inleven, voelen. Ik mocht reeds een tijdje mezelf welkom voelen in het stress-vrij worden. Heel graag geniet ik van de nieuwe inzichten en het testen ervan. Eens je jezelf kan vrijmaken van een vastgeroeste deur, gaan er als vanzelf een aantal soepele deuren open. Met (zelf)vertrouwende groeten.

 • Tine De Jode says:

  Als iedereen nu zo eerlijk is om de ontlasting van hun eigen hond op te ruimen, dan was er geen probleem! Tine De J

 • Lies says:

  Wat een leuke om de dag mee te starten! Ik heb echt veel plezier beleefd bij het lezen van de reactie op het bordje. Het bordje op zich is al hilarisch! Maar toch sta ik er bij stil, want bij welk type hoor ik? Eerlijk? Geen idee, dus die route, die volg ik. Lies

 • Lees meer

  Lees meer

  26.12.2020

  Wantrouwen in vertrouwen

  Vorige week ging ik de grens over zonder portefeuille. Je leest in deze blog voor welke uitdagingen

  Lees meer

  Lees meer

  06.12.2020

  Erdoor en erover. En af en toe er terug in.

  Hoe gaat het nu met jou? Deze vraag werd me afgelopen dagen meer dan gewoonlijk gesteld. Ik ben dez

  Lees meer

  Lees meer

  23.11.2020

  Novembermaand. Loslaatmaand.

  November heeft voor mij heel wat met het thema loslaten. Niet alleen de bomen laten hun laatste bla

  Lees meer

  Lees meer